Sponsoren

Andere jaren


Kermiskroketten 2011

23 September 2011
Stichting Hart voor Oldenzaal

Ook in 2011 zijn er van vrijdag 23 tot maandag 26 september door Leo Club Oldenzaal weer overheerlijke, onvervalste Oldenzaalse kermiskroketten verkocht. Niet één, niet twee, maar 16.550 stuks. Dit jaar is de opbrengst naar Stichting Hart voor Oldenzaal gegaan.

Stichting Hart voor Oldenzaal

Via Mark Oude Bekke, lid van Leo Club Oldenzaal, zijn we in contact gekomen met Antoinette Benneker, voorzitter van stichting Hart voor Oldenzaal. Wekelijks worden in Nederland ruim 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge hartstilstand. Stichting Hart voor Oldenzaal streeft er naar een sluitend netwerk op te zetten waarbij getrainde vrijwilligers ingezet kunnen worden voor acute harthulp met als doel zo snel mogelijk te starten met hartmassage/reanimatie en het gebruiken van een Automatische Externe Defibrillator (AED), waardoor de overlevingskans bij een acute hartaandoening sterk worden verbeterd. Om dit te realiseren heeft stichting Hart voor Oldenzaal als doel zoveel mogelijk getrainde vrijwilligers bewegen zich te registreren als zgn. “lekenhulpverlener”. Daarnaast stelt de stichting zich tot doel ervoor te zorgen dat er op voldoende plaatsen, verspreid over Oldenzaal een AED hangt en beschikbaar is. In Oldenzaal zijn er nog enkele locaties waar geen AED beschikbaar is, speicale kasten voor de AED’s, onderhoudsgelden of cursussen nodig zijn. Leo Club Oldenzaal wil met de opbrengst van de krokettenactie ten minste in een gedeelte van deze zaken voorzien. Meer informatie op www.hartvooroldenzaal.nl.

Kermiskroketten

Zo’n 55 jaar geleden is het fenomeen ‘de Braakhuis kroket’ ontstaan toen de Oldenzaalse slager Braakhuis kroketten ging verkopen op de najaarskermis. Dit heeft hij vele jaren op commerciële basis gedaan tot het moment dat zijn broer “Pater Bernardo” vanuit Brazilië hem om financiële steun vroeg om een schoolgebouw op te zetten. Slager Braakhuis heeft toen de stichting “Pater Bernardo” opgezet met als doel zijn broer financieel te ondersteunen. In 1995 zijn de wensen van pater Bernardo vervuld, is slager Braakhuis inmiddels 84 jaar en heeft hij zijn slagersmes al enkele jaren naast zich neergelegd. Om deze Oldenzaalse traditie niet verloren te laten gaan heeft de Leo Club Oldenzaal 17 jaar geleden de “Braakhuis kroket“ geadopteerd. Met de opbrengst worden elk jaar een of meerdere goede doelen begunstigt.

Gerelateerde nieuwsartikelen

Leo's volgen AED cursus (03 april 2012)
23 t/m 26 september, kermiskroketten! (15 september 2011)

Goed doel opgeven?

Wij zijn altijd geïnteresseerd in goede doelen die wij door middel van onze acties of netwerk hulp kunnen bieden. Heeft u een tip? Geef het aan ons door!

Lid worden?

Heb jij interesse in onze club en heb je de drang om iets te betekenen voor mensen die het kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Volg ons op Twitter & Facebook!

Volg Leo Club Oldenzaal op Twitter Volg Leo Club Oldenzaal op Facebook Leo Club Oldenzaal RSS feed Volg Leo Club Oldenzaal op Youtube